Madam Mikmak

Madam Mikmak

19 mei 2014

Een weekje Belgie (vervolg)


Nog even terugkomen op mijn vorige post: De vogels zijn gevlogen
Er is inderdaad geen activiteit meer bij het nestkastje. Jammer maar helaas.
Jullie hadden de resterende dagen van onze week in Belgie nog te goed.

Misschien weten jullie nog dat we in Coo zaten, vlakbij de mooie waterval.


Nu dan de grotten van Remouchamps. Persoonlijk vonden wij de rondleiding door de gids erg snel gaan. Het was binnen natuurlijk redelijk donker en nattig, en er moesten wat "heuveltjes", en trappen worden beklommen. Mijn moeder vond dat best wel eng en daarom gingen wij niet zo snel. Het was behoorlijk doorstappen in de grot en onderweg zagen we dan ook niet zo gek veel. Dat vonden wij wel erg jammer. Maar mooi is het zeker, we hebben mooie stalagmieten en stalactieten gezien.


Na het lopen en klimmen gingen we nog een stukje in een bootje door de grotten. In Remouchamps is de langste ondergrondse vaarroute in Europa. Leuk om eens mee te maken.


De grot is in twee delen opgedeeld. Het eerste deel gaat te voet, het tweede deel gaat met een boot. In het eerste deel komt men onder andere door een zaal die 8.000 jaar geleden door paleolithische jagers bewoond werd, door de grote zaal de Kathedraal en gaat het steeds dieper de afdalende grotten in. In het tweede deel voert de boot langzaam over de meanders van de onderaardse rivier van 600 meter lang langs fraaie objecten om zo weer bij het beginpunt uit te komen.
In de grot zijn er afzettingen, stalactieten en stalagmieten gevormd door het kalkrijk insijpelingswater. Het debiet bedraagt tussen de 500 - 600 m³. In de grot is er het hele jaar door een temperatuur van 8 tot 10 °C.
De grotten zijn gevormd door de onderaardse rivier de Rubicon. Deze onderaardse rivier wordt gevoed door de Vallei der Chantoirs.


Op donderdag zijn we met zijn viertjes (eigen gezin) naar Brussel geweest. De rest vond het redelijk ver rijden en wilde liever iets anders doen. We zijn naar het Atomium gereden en hebben daar geparkeerd. In Brussel kun je op diverse plaatsen op zo'n hop on, hop of bus stappen. Dan rijden ze je de hele stad door en kom je op de mooiste plekjes. Dat hebben we dus gedaan. Na afloop zijn we nog in het Atomium geweest. Onze oudste zoon wilde dat heel graag. Het is wel heel speciaal.
Je stapt in een lift, die als een speer naar boven gaat. In het dak zitten twee glazen platen waardoor je omhoog kunt kijken. Een hele aparte gewaarwording. Wat een prachtig uitzicht heb je daarboven zeg. Heel bijzonder. Het was leuk om mee te maken. Uiteraard moesten we ook hier veel traplopen, van de ene bal naar de andere zeg maar. Af en toe hadden we geluk, dan was er een roltrap. Enkele daarvan hadden hele bijzondere verlichting. In de collage zie je dit op de foto linksboven.Ook zijn we nog langs het circuit van Spa Francorchamps geweest. Op de heenweg naar het dorpje Spa was hier nog weinig reuring te bekennen, maar op de terugweg zijn we er op verzoek van onze jongste zoon nog even weer langsgegaan en we hadden geluk. Ze waren met Porsches aan het racen. Hij kon zijn geluk niet op, en uiteindelijk vonden we dit allemaal best nog even leuk om te zien. Hoe vaak maak je dit nu mee?


Kortom, wij hebben wederom genoten van een gezellige week in de Belgische Ardennen en ik kan jullie allen aanraden om hier eens naar toe te gaan. Er is hier zo ontzettend veel te doen en te zien. We hadden ons nog wel een paar dagen kunnen vermaken.
Ook voor de sportievelingen is er in Coo genoeg te doen. Je kunt er fietsen, quadrijden, klimmen, en zelfs paragliden. Dat was hartstikke leuk om te zien.


Oh ja, was ik het bijna vergeten. In La Roche zag ik bomen staan en daar zaten deze trosjes aan. Ik vond het erg op mistletoe lijken. Wat denken jullie wat het is?


Ik wens jullie een fijne, zonnige en warme week.


Liefs,
Nancy


11 opmerkingen:

 1. Dit klinkt als een heerlijke week, wat fijn dat jullie zo genoten hebben. Volgens mij kon je met de mistletoe wel eens gelijk hebben, het lijkt er in ieder geval wel heel veel op.

  Een fijne week! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk hè de Atomium , ik heb er vroeger met de familie in de hoogste bol eens gaan eten .
  Eng als je hoogtevrees hebt,
  Maar heel leuk dat jullie hebben genoten van ons belgenlandje .
  Groetjes jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ....eventjes reactie verwijderd....en foutjes verbeterd...haha
  ....als "Belgische" kan ik natuurlijk maar beamen dat de Ardennen prachtig zijn...:-):-)
  er zijn zoveel mooie plaatsjes en dorpjes en dingen te zien ....
  inderdaad de bomen lijken héél erg op mistletoe te lijken .... maar wat het precies is...
  ben niet zo'n bloemen en planten kenner ....
  héél fijne week voor jou
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las gisterenavond dat er verschillende mensen niet op je blog kunnen....vervelend Nancy.
  Raar dat ik er wel op kan, weet ook niet wat er aan de hand is.
  Je foto's zijn prachtig...vooral die van de grotten....lekker er eventjes tussenuit he...
  Fijne Week, geniet van het zonnige weer.


  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een hoop beleefd, Nancy! Je hebt er leuke herinneringen aan.
  En ik denk ook dat het de mistletoe is!
  Lieve groet en een fijne dag! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij is het Mistletoe........jullie hebben een schitterende week achter de rug en je hebt prachtige foto's gemaakt...ja de Belgische Ardennen zijn mooi en op veel plekken ben ik ook al geweest...ook op het circuit...met mijn toenmalig vriendje....(was ik nog heel wat jaartjes jonger hihi)...fijne week nog en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de een of andere manier kon ik niet op je blog komen. Is er iets aan de hand? Ik ga eens even bijlenen bij je (rare zin)
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is er toch veel te zien bij de Zuiderburen,het is echt de moeite waard om er een keer op bezoek te gaan.
  De grotten vond ik ook altijd heel leuk om eens te bekijken.
  Mooie foto's weer.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij zijn jaren geleden ook eens in dit schitterende gebied op vakantie geweest, heel leuk om nu jouw foto's te zien!

  Lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt het echt mooi gehad zie ik! In Frankrijk heben wij ook veel grotten bezocht, net zoiets al wat jij liet zien..wat een wonderlijke wereld he? Hoe is t mogelijk dat dat allemaal is ontstaan...en je ziet, ik kan wel op je blog komen gelukkig...hoop dat de problemen snel over zijn....groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen