Madam Mikmak

Madam Mikmak

14 mei 2014

De vogels zijn gevlogen


Een tijdje terug heeft mijn vader een nestkastje in de tuin opgehangen, welke ooit eens op een knutselclub gemaakt is door onze jongste spruit.
We hadden niet de indruk dat er gelijk vogeltjes in zouden gaan nestelen, maar je weet maar nooit toch? En tot mijn verbazing vlogen er eind vorige week vogeltjes af en aan met takjes etc.


Ik was er helemaal blij mee. Nestelende vogeltjes in het zelfgemaakte nestkastje van onze zoon. Ik mijn vader gebeld en die vond het ook hartstikke leuk.
Op de foto kun je duidelijk zien dat het vogeltje een takje in zijn bekje heeft. De vogeltjes hadden het er druk mee... Maar dit leuke schouwspel heeft maar een paar dagen geduurd. Ik heb de vogeltjes zondagmorgen nog gezien en daarna helemaal niet meer.

Een aantal dagen later kan ik met zekerheid stellen dat de vogels zijn gevlogen! Ik vind het zo ontzettend jammer, want ik vond het juist zo leuk om naar te kijken. De bedrijvigheid die het met zich mee brengt en het vrolijke gezang. Heeft iemand van jullie een idee hoe dit kan? Zou het nestkastje toch op een verkeerde plek zitten of heeft het een andere reden? Ik zou het graag van jullie horen.


Liefs,
Nancy

23 opmerkingen:

 1. Dit is zo'n leuk schouwspel om te volgen, wij hebben het ook al regelmatig in de tuin gehad. Kan het niet zijn dat de eitjes zijn uitgekomen en de jonkies het nest verlaten hebben? Dan is er ook geen reden meer voor paps en mams om langer te blijven.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kan inderdaad zijn dat de ditjes al uitgekomen zijn. Maar het kan ook dat de vogels niet meer komen omdat er mensen in de buurt zijn geweest en ze gestoord hebben. Dat hebben wij ook wel eens gehad. Als er geen vogel meer verschijnt kun je eens in het kastje kijken. Dan weet je wat de oorzaak is geweest.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De automatische aanvulling heeft er ditjes van gemaakt. Het moet natuurlijk eitjes zijn.

   Verwijderen
 3. Lief hoor, die vogeltjes in je tuin! Zou er ook van genieten. Jammer dat ze gevlogen zijn!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och...wat jammer...het is zo leuk om te zien, hoe ze een nest bouwen, en vervolgens heel de dag aanvliegen om de jongen te voeren...en dan...de kleintjes voor het eerst zien vliegen, dat is zo leuk.
  Fijne Avond nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat leuk dat ze juist het vogelhuisje van je jongste in gebruik hebben genomen, dat zal zeker een verassing zijn geweest...leuk is dat! Maar geen idee wat de reden moet zijn geweest de vogels nu al gevlogen zijn...een week is wel heel erg kort, misschien hebben ze zich toch bedreigd gevoelt.Zou trouwens willen dat de Merels in onze leibomen zich bedreigd voelden, ze komen ieder jaar terug, maar onze kat roeit het hele nest uit als ze uitvliegen, vreselijk!! Ik hoop voor jouw dat het hokje de volgende keer langer in gebruik is, zou wel leuk zijn, want het is een prachtig gezicht. Mooie foto's!

  Fijne avond!

  Liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was wel heel leuk, je zoon zal ook best trots zijn.
  Ik heb er niet zoveel verstand van, maar ik heb wel eens geleerd dat het kastje een bepaalde richting op moet staan en dat de vogels rust willen.
  Als er geen vogels meer bijkomen zou ik er eens inkijken.
  Hopelijk volgende keer beter.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik zou er in gaan kijken......dan zie je misschien wat er is gebeurd...misschien zijn de jonge gewoon uitgevlogen en heb je dat niet in de gaten gehad......wij hebben op de rand van ons achterbalkonnetje ook een nestje staan...zag er ook twee vogeltjes druk zijn deze week......ben ook heel benieuwd hoor......liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier een nestkastje op het terras met...kleine koolmeesjes,ze zijn nu 2 weken oud.Wat is dat mooi om volgen,eerst het nest bouwen,daarna de eitjes,dan de kleintjes die je elke dag ziet veranderen.Aangezien wij veel op ons terras zitten,zijn de vogeltjes mensen gewoon en doen ze lekker verder.We gaan 1x per dag in het kastje kijken ,onmiddellijk daarna komt mama koolmees even op controle,echt mooi om zien.Misschien hebben jullie volgend jaar meer geluk!!

  Fijne avond.

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk dat het nestkastje bewoond was! Misschien zijn de jongen uitgevlogen en heeft het nestkastje zijn dienst goed bewezen, of het liefdespaar is inderdaad op zoek gegaan naar een ander plekje.. zou het ook met de windrichting te maken kunnen hebben?

  Lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat er gelijk gebruik werd gemaakt van het kastje, maar jammer dat het van korte duur was.
  Misschien zijn ze gestoord en zijn de vogeltjes alsnog verhuisd...
  Hopelijk duurt het de volgende keer langer!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer nou.....misschien even uitvogelen ( hihi) op internet? Wie weet kun je ergens info vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is jammer dat je niet hebt gezien hoe ze uitvliegen. Ik heb vorige week bij mijn ouders kleine koolmeesjes zien uitvliegen. Zooo leuk.....heel mooi om te zien.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooh wat jammer dat ze niet zijn gebleven. Het is zo leuk om te zien dat de kleintjes uitvliegen. Misschien de volgende keer beter!
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer, ik heb geen idee waarom ze er niet meer zijn.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat schattig hè, ik heb nog nooit 1 nestje gehad, maar ik weet wel dat ze in een rustige omgeving zonder pottekijkers willen broeden en dat het huisje op een luwe liefst oostelijke richting hangt inverband met regen, daar houden ze niet van, maar had je al gekeken dat ze er niet meer in zitten dan ? Want vaak zit moeders na een week te broeden en vaders vliegt elk uur om voedsel voor te zoeken voor haar en zich zelf dat vind ik zo schattig haha ! Groetjes nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk zo'n nestje in je tuin. Maar een week is wel heel erg kort. Wij hebben nu ook een merel-nest in de klimopstruik, boven op de muur. Ik zag gisteren dat de merel al met kleine wormpjes kwam aanvliegen: lunchtime!
  Ik heb wel eens gehoord dat de windrichting en neerslagkans van invloed kunnen zijn. En natuurlijk moeten ze het idee hebben dat ze ongestoord kunnen broeden. Ik zou er ook eens een blik inwerpen. Dan zie je pas wat gebeurt is. Je hebt er trouwens hele leuke foto's van gemaakt.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat jammer dat de vogels gevlogen zijn, het is juist zo'n prachtig gezicht. Ik heb alleen ook geen oplossing voor je.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Nancy,
  Hier vliegen de musjes ook af en aan. We hebben ook een nestje met jonge merels, die hebben zich onder de clematis bovenop een tuinlamp genesteld. Heel erg schattig. Je hebt mooie foto's gemaakt. geniet van het mooie weer aankomend weekend! Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Altijd zo leuk, hier in de tuin zitten er ook verschillende. Zou deze week aan de pergola beginnen met snoeien, maar daar zat nog een merel in. Nog maar even wachten, al kunnen we er nog amper onderdoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk om het te volgen in je tuin, nestkastjes zijn hier ook favoriet, de vogels vliegen in en uit...
  De natuur is heel mooi vooral met al die jonge vogels om je heen, prachtige foto's!!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh wat leuk joh, hier in de tuin hoef ik dat niet te doen met onze vier katten maar schoonouders
  hebben ook vaak bezoek gehad in hun vogelhuisjes.
  Goed opletten of ze toch werk opnieuw komen …

  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat jammer dat ze weg zijn, de foto's zijn mooi zeg! Wie weet komen ze ooit nog eens terug! Fijn zonnig weekend! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen