Madam Mikmak

Madam Mikmak

31 maart 2015

Basiscursus fotografie


Fotograferen is een van mijn hobbies. Ik vond dat ik wel leuke plaatje kon maken, maar heel bijzonder (op een uitschieter na) vond ik ze nooit. 
Al een tijdje wilde ik eens een cursus doen, maar dit kwam er maar niet van. Totdat ik eens aan het googlen was en bij een leuke cursus uitkwam. 


Op vrijdag 20 maart was het dan zover, twee theorielessen in een middag, en de zaterdagochtend nog eens twee theorielessen, met daarop volgend de zondag een praktijkdag in de dierentuin in Emmen.
Het duizelde me helemaal na de theorielessen. Op een gegeven moment wist ik het allemaal niet meer en sloeg de paniek een klein beetje toe...


De praktijkdag was natuurlijk het leukste om te doen. Alhoewel we dat zonder de theorie niet zo goed hadden kunnen doen. Dit was een van de eerste foto's die ik maakte, en waar ik best trots op ben.
(Ondanks dat ik niet op zijn koppie heb gezoomd, maar op de zijkant)
Deze van het aapje vind ik ook wel leuk geworden. De foto is door het raam genomen, evenals die van de gekko.
Dit zijn wel hele leuke diertjes om op de foto te zetten.
Ik ben inmiddels heel enthousiast geworden en heb afgelopen zaterdag ook nog de workshop landschapsfotografie gedaan. Enkele foto's daarvan zet ik binnenkort op mijn blog. 
Ook sta ik te popelen om het rondje dierentuin nog eens over te doen, ik zit continue te kijken op vakantieveilingen voor goedkope kaartjes, maar tot nu toe wil het nog niet best lukken.


Heeft het bij jullie ook zo gestormd vandaag? De schutting is hier bijna omgewaaid! Manlief heeft hem gestut met palen. Het weer mag wat mij betreft wel wat beter worden, want binnenkort gaan we een weekendje Vlieland doen. Dan willen we het wel graag droog hebben en dan kan ik jullie weer gaan vermoeien met nog meer foto's.


Liefs,
Nancy

23 opmerkingen:

 1. O ja ik weet nog goed dat ik ook niet wist wat ik met al die theorie moest, maar het is net als met autorijden. Als je het gewoon veel doet gaat het steeds meer vanzelf ;-) Je foto's zijn al prachtig hoor! Lekker genieten van je hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral de eerste foto vind ik echt geweldig .Ik ben altijd een beetje jaloers [ niet gemeen bedoeld hoor ] als mensen zo'n cursus doen zoals jij .Ik heb er gewoon de rust en het geduld niet voor .Zelf ben ik iemand op dit moment van klik klik en ik zie wel wat het word ,jammer want er is zoveel mogelijk met mijn camera .En laat maar zien hoor als je leuke foto's hebt gemaakt ,altijd gezellig .En ja het waait hier nog steeds flink brrrr en ook onze schutting en afdak bewegen heel erg dus ik duim dat het goed gaat .
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een gave foto's!!! Echt prachtig, als ik dit zie wil ik ook op cursus, wauw!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral de eerste foto is prachtig geworden, Nancy...je hebt er dus zeker wél gevoel voor, daar hoef je niet over te twijfelen. Fotograferen is een combinatie van factoren en al fotografeer ik met regelmaat en heb ik ook een cursus gevolgd, nog steeds heb ik wel eens dat de camera niet doet wat ik wil. Vervolgens kan ik het niet verklaren en dat vind ik heel irritant ;-). Veel blijven oefenen, dan valt het uiteindelijk allemaal een keer samen.

  Succes! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt de smaak al goed te pakken, vooral bij de eerste foto: wow! Ik heb een compact-cameraatje en klik er wat op los. Er zitten zoveel knopjes en instellingen aan..poeh, mij veels te ingewikkeld. Af en toe probeer ik wat uit, maar achteraf weet ik niet meer precies hoe ik dat gedaan heb ;-(.
  Blijven oefenen, zou ik zeggen, wij genieten wel met je mee...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou ..die cursus werpt zijn vruchten al af!
  Een heerlijke hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die gekko vind ik schitterend gefotografeerd, zo'n cursus is niet gek, zou ik ook eens moeten doen. Ik ben bijna jaloers op je wat betreft je reisje naar Vlieland. Toen de kinderen klein waren, kwamen we er regelmatig daarna is het afgezakt. Hier is het weer ook verschrikkelijk, net een harde hagelbui tegen de ruiten gehad, nu zakt de wind weer even.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oefening baart kunst. Ik ben ook weer een cursus aan het doen, en deze keer weer iets uitgebreider dan de eerste keer. En weer leer ik iets wat ik nog niet wist.
  En je eerste foto is je goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nancy, dit is echt heel leuk . De eerste is ook mijn favoriet .
  Ik fotografeer alles met de iPhone en dat zie je eraan ;)))
  Ooit wil ik dit wel gaan doen , echt leren fotograferen maar dan moet ik wel iets minder gaan werken , vrees ik .
  Vermoei ons maar met je prachtige foto's ......
  Groetjes
  Christel , garcysplace

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, vervelen met foto's doe je niet gauw hoor!
  Leuk dat je de cursus hebt gedaan.
  En je foto's zijn echt mooi geworden! En die eerste: een plaatje!
  Ja, eigenlijk zou ik ook een cursus moeten doen. Maar het is ook natuurkunde, en daar heb ik nooit wat van gesnapt.
  Heerlijk vooruitzicht, een weekend Vlieland!
  En ik hoop op mooie foto's!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nou deze foto's zijn in iedergeval goed gelukt. Ik vindt dat ook moeilijk hoor.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je foto's zijn erg mooi geworden!! En wat leuk dat je een cursus hebt gevolgd, ooit wil ik dat ook nog doen. Lijkt me zo leuk! Ik hoop ook dat het snel beter weer wordt. En op zo'n uitje naar Vlieland is een zonnetje toch wel heel erg lekker.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Nancy. Wat knap van je dat je al zo snel zulke mooie foto's maakt zeg!
  Ik heb een groot digitaal fototoestel met verschillende automatische standen erop. Je kunt dan wel kiezen welke sfeer je fotografeert e.d. Dit gebruik ik dan ook hartelust evenals de extra zoomfunkties voor de close-up opnames.
  Maar een fotocursus.....ik zou het best graag willen maar heb er gewoon de energie niet voor.
  Na het zien van jouw prachtige foto's ben ik er wel weer van overtuigd geraakt dat ik vaker mijn fototoestel (ondanks het gebruik van die automatische instellingen) moet pakken in plaats van mijn IPhone.
  Bedankt voor het ons laten meegenieten en ik kijk uit naar je volgende foto-shoot!

  Groetjes,
  Sanny (sanny's life)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil dat ook nog steeds een keer doen, lijkt me hartstikke leuk. Ik heb weleens een workshop gedaan en verder rommel ik maar wat, ik wil eigenlijk eerst zelf mijn toestel leren kennen, maar ik ga in het najaar toch maar eens een uitgebreide cursus doen. Mooie foto's hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat mooi! Heel leuk dat de praktijkdag in de dierentuin is. En dan heb je ook nog een foto van een van mijn favorieten gemaakt: de prairiedog! Prachtig hoor. Ik ben benieuwd naar je landschapsfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat knap van je....ik zou dat echt niet kunnen. Ik doe altijd maar wat, met als gevolg dat de meeste foto's niet om aan te zien zijn of ten minste niet weergeven wat ik wil.
  Maar een cursus volgen, daar heb ik dan weer geen zin in, fotograferen is nooit mijn hobby geweest.
  Ik vind je gekko ook te gek...:-)
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie foto's!!
  Mijn man en dochter willen dat ook nog eens gaan doen, een fotografiecursus. En iedereen is ooit bij de basis / 1e foto begonnen, je leert er altijd weer een hoop van.
  Leuk blog!!
  Ik ga je volgen.
  groetjes van Marianne
  http://geefeenbeetjeliefdedoor.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. En de foto's van Vlieland ;-))) waar zijn die.....vast ook mooi geworden.
  Ik maak zoveel foto's maar kijk gewoon wat ik zelf mooi vind, volg geen cursus het moet gewoon zo maar lukken...of mislukken ;-) ik zie het wel als ik ze op de laptop zet wat het is geworden.
  Dat is zo fijn van de toestellen van nu hé geen rolletjes meer vol met rare foto's dus achhhh ik knip maar raak Nancy ;-)
  Mooie foto's heb je gemaakt

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie foto's...ja het duizelt altijd na een cursus...je moet het blijven oefenen, anders vergeet je het weer...ik vind het altijd zo knap, kan er zelf de tijd niet voor opbrengen, fotografeer zowat altijd in de automaat stand...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een mooie hobby hoor! en je foto's zijn erg goed gelukt. Dat beloofd wat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nou Nancy, je vermoeid me helemaal niet met je foto's. Ik ben gek op foto's, maar dat weet je wel. Ik vind het zo super voor je dat je genoten hebt op je cursus. En kom maar op met de rest. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen