Madam Mikmak

Madam Mikmak

05 februari 2015

Bargerveen in de winter


Vanmiddag weer even met mijn vader en Sam naar het Bargerveengebied geweest.
Het is daar altijd mooi, en het lijkt net of het er ook altijd anders is.


Vanmorgen heeft het hier weer heel lichtjes gesneeuwd. Ook lag er in de natuur nog wat van de afgelopen week, want wij hadden hier immers best een dik pak. 
Deze week heb ik ook een nieuw fototoestel gekocht, deze heb ik dus meteen uitgeprobeerd vandaag, maar ik moet nog wel heel veel leren. Er zat een bon bij van een fotocursus in Assen, misschien geef ik me daar wel voor op, want ik heb geen verstand van diafragma, iso en dat soort dingen.


Deze twee ezels stonden in een weiland aan de rand van het Bargerveengebied. 
Ik vond het eigenlijk een beetje zielig voor ze. 


Hier is onze Sam in actie. Ik zal proberen om de volgende keer over iets anders te schrijven, of de natuur moet ons zo verrassen, maar dat verwacht ik eigenlijk niet. Ik hoop dat jullie nog niet zijn uitgekeken op de sneeuwfoto's.


Ik wens jullie een fijne week.


Liefs,
Nancy

16 opmerkingen:

 1. Zulke mooie winterfoto’s vervelen mij niet hoor! Wat heerlijk dat je er samen met je vader en Sam op uit getrokken bent, in het prachtig stukje veengebied wat Drenthe bezit. De foto’s van je vorige post zijn ook al zo mooi. Het was een prachtig gezicht, helemaal toen het zonnetje er later in de ochtend door kwam. Ik was even bang dat onze rozenboom geknakt was, deze bleek topzwaar te zijn van de sneeuw. Voorlopig geen sneeuwvoorspellingen meer, maar jij hebt ze voor deze winter vast weten te leggen!

  Wens je alvast een fijn weekend!!
  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fotocursus is echt een aanrader, Nancy. Fotograferen wordt er leuker van, je kunt met je kennis veel meer uit je fototoestel halen. Hier ligt al een aantal dagen geen sneeuw meer, op af en toe een heel dun laagje na.

  Fijne avond. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's heb je gemaakt...hier heel weinig sneeuw...wel ijskoud, maar daar houdt ik van...ik geniet.
  Fijne avond nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's hoor, de natuur is altijd leuk om te fotograferen.
  Sam geniet ook heerlijk van de buitenlucht.
  groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fotograferen is een leuke hobby, al rommel ik maar wat aan, ik ben ook nog steeds van plan eens zo'n cursus te doen, zodat ik die camera beter de baas ben. Hier geen sneeuw vandaag.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Nancy,
  Prachtig vind ik die sneeuwfoto's, ben ze echt nog niet zat hoor, want hoe vaak hebben we dat nou hier in ons landje... Leuk dat je een ieuwe camera hebt en ik zou die cursus zeker gaan doen. Je kunt zo veel met een spiegelreflex doen... Ik zelf moet ook nog veel leren...
  Geniet nog lekker van de sneeuw...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sneeuwfoto's zijn altijd leuk en die dieren erbij...genieten....proficiat met je nieuwe fotocamera...echt een cursus doen...je leert er zo veel van....fijn weekend en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, ik zou die ezeltjes wel even willen knuffelen, gelukkig hebben ze gezelschap aan elkaar!
  Een cursus is wel slim om te doen; ik ben ook nog niet zo ver hoor, heb nog niet eens een spiegelreflexcamera, maar door blogs met soms prachtige foto's word ik wel gestimuleerd om het ook beter te kunnen, dus wie weet ooit...gezellig weekend! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel plezier met je nieuwe toestel, ik doe alles nog steeds op de automatische stand en wil ook nog eens een cursus doen om er meer uit te halen. Fijn weekend, pascale x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's, vooral die 2 ezeltjes. Veel plezier met je neiuwe toestel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een cursus is nooit weg: je leert er veel denk ik. Ik heb een cursus van 4x gehad en dat was veel te weinig en ik heb niet meer alles onthouden. Ik wil ook nog een keer want je wilt jezelf wel verbeteren.
  Maar deze foto's van jou zijn al mooi, bedankt dat ik mee mocht genieten! En veel succes met je nieuwe fototoestel!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee hoor Nancy, ik ben je foto's beslist niet zat. Ik geniet ervan. En voor de ezeltjes zou ik Ruud ook al een afdakje hebben laten maken. Maar ze schijnen er echt tegen te kunnen.
  Voorlopig in de automaat fotograveren en daarnaast dezelfde foto's in een andere stand een idee?? Fijne avond hoor meid, lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mij verveel je niet met je winterfoto's hoor Nancy, ik geniet wel van de natuur en de sneeuw.
  Ja het lijkt zielig, maar de ezels kunnen tegen een stootje.

  Fijn weekend en lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bargerveen, een heel bijzonder gebied, ik ga er af en toe wel eens wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee hoor, kom maar op met die sneeuwfoto's! Die ezeltjes zijn zo leuk, ik maak me ook altijd druk om dieren, toch schijnen ze er tegen te kunnen, maar bij mij zouden ze wel een schuilstal krijgen haha! Je nieuwe toestel maakt in ieder geval prachtige foto's!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk die winterfoto´s, de natuur verveelt nooit.
  Kwam via een andere blog hier en zie dat je van de natuur houdt en ook van bloemschikken. Ik ga je volgen hoor.
  groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen