Madam Mikmak

Madam Mikmak

04 oktober 2014

Zonnebloemen


Mijn laatste post is van ruim 4 maanden geleden. Ik was toen al vroeg begonnen met een blogpauze, maar deze heeft uiteindelijk langer geduurd dan de bedoeling was. Dit had verschillende redenen. 
De inspiratie was ver te zoeken, en ik heb een paar keer in het ziekenhuis gelegen om galstenen te laten verwijderen en vorige week is ook mijn galblaas verwijderd. Heb bij de eerste ziekenhuisopname een bacterie opgelopen, waar ik zeker 7 weken "plezier" van heb gehad!


Maar dit is geweest en ik hoop het bloggen nu weer een beetje op te kunnen pakken.




Een dag voor mijn operatie heb ik nog gauw 3 bossen zonnebloemen gehaald. Die vind ik altijd zo leuk en vrolijk. Eenmaal thuis op de vaas sprongen ze toch wel heel erg in het oog. Ze hebben een aantal dagen gestaan en toen heb ik de knoppen eraf geknipt en de blaadjes eraf gehaald. 




Zo passen ze toch beter in ons interieur. Rustige kleuren en een mooi stilleven op de oude kist, mijn eerste "brocante" aankoop waar ik nog steeds heel erg blij mee ben! 




Het vaasje wat erbij staat heb ik een poosje terug gekocht op de rommelmarkt in Bakkeveen voor maar 1 euro. Jullie snappen dat ik daar heel blij van werd. Ik vind de vaas heel veel weg hebben van de mooie Hoffz kruiken. Eigenlijk zou ik vandaag ook naar Bakkeveen met een vriendin, maar dat ging niet door, want ik kan het nog niet volhouden om zo lang te lopen en te slenteren.


Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend.


Liefs,




Nancy

26 opmerkingen:

  1. Heel mooi ,ik heb ook zonnebloemen staan en er tedrogen gelegd ,maar die van mij komen dor van kleur ,jij kon tot nu toe nog de kleur behouden ,volgend jaar opnieuw zonnebloemen planten ,leuke blog madam mik mak :) groetjes Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat naar allemaal Nancy, wens je een voorspoedig herstel toe !!
    Lieve groet,
    Stella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Nancy
    Ho jij hebt precies geen leuke periode achter de rug ik hoop dat nu alles gedaan is en je weer gezellig kunt bloggen.
    Ik zie dat je een mooi vangst naar boven hebt gehaald met die kruik
    En de zonnebloemen zijn zo ook leuk...ik had er zelf nooit aangedacht, net een nieuwe soort ;-)

    Groetjes jilly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wou dat ik blaakte van de inspiratie maar dat heb ik helemaal niet. Ben totaal niet creatief. Dan maar weer keer op keer foto's van mijn roosjes plaatjes.
    Heerlijk weekend gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb jij een vervelende periode achter de rug. Ik hoop dat je snel opknapt en alles achter je kan laten.
    Zo wil ik ook wel een paar zonnebloemen in huis hebben!
    Je kruik is heel mooi! Wat een vondst!

    Beterschap...

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Och Nancy, wat een narigheid! En dat hoor je toch nog wel eens dat er bacterien bij de wonden komen.
    Ik hoop van harte dat je nu weer krachten op mag doen.
    Wat heb je de zonnebloemen daar mooi neergelegd.
    En die pot is voor 1 euro geweldig!
    Een mooi weekend verder!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik hoop dat het nu dan de goede richting uitgaat ! Mooi he die zonnebloemen ik zag ze in de week op fb ook al gedroogd voorbijkomen dat idee neem ik mee naar volgend jaar ...

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn dat je er weer bent Nancy, na al die maanden met narigheid. Zelf heb ik ook veel ellende van galstenen gehad en is de galblaas bij mij ook uiteindelijk verwijderd, maar ik heb er kantje boord door gelegen omdat mijn alvleesklier zwaar ontstoken bleek. Ik hoop dat je nu snel herstelt en van alle narigheid af bent.

    Dat kruikje is inderdaad gaaf, wat een mooie aanwinst! En dat voor zo'n leuk prijsje.

    Fijn weekend nog. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Nancy,
    Wat fijn dat je in ieder geval weer aan de beterende hand bent. Ook al hou je het wandelen en slenteren nog niet zo lang vol. Je hebt duidelijk wel weer inspiratie om te bloggen. Ik ben blij dat je weer terug bent....
    Je zonnebloemen zijn zo zeker veel mooier, ik ben helemaal niet van geel en ik vind ze altijd te fel van kleur... ja, ergens anders, in een groentetuin bijvoorbeeld, vind ik ze super. Zeker als het van die grote exemplaren zijn... Zo staan ze prachtig op je kist en je vaas is inderdaad heel erg mooi....
    Ik wens jou ook een heerlijk weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat je er weer bent en hopen dat je die ziekenhuisperiode nu achter je kan laten! Ik vind zonnebloemen in een veld wel gezellig maar in huis ook echt veel te fel, maar zoals ze nu bij jou liggen wel een heel mooi hoekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat naar allemaal Nancy, niet leuk. Fijn om weer wat van je te horen, hopelijk ben je snel weer helemaal de oude!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wat een nare periode is dat voor je geweest, en fijn dat het nu weer beter met je gaat.
    Zo zie ik de zonnebloemen het liefst. En dat vaasje was een gelukstreffer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat fijn dat je er weer bent Nancy...!...leuk hoor...!....enne heel veel beterschap dat je maar weer gauw de oude bent liefs Ria....x!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo....dat is even een nare periode geweest en ik wens je dan ook een heel spoedig herstel....in ieder geval fijn dat je weer terug bent....Wat een goed idee met deze zonnebloemen....VEEL mooier op deze manier. Vroeger vond ik geel nog leuk in mijn interieur maar nu niet meer en op deze manier staan ze er prachtig bij....bedankt voor de tip en voor de mooie foto....lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een nare periode is dat geweest voor je .Ik hoop dat je spoedig helemaal hersteld zal zijn en weer genoeg energie zal hebben voor de leuke dingen .
    Lieve groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Logisch dat dan het bloggen oo een laag pitje staat. Vervelend zeg! Hoop dat je nu weer gauw en goed opknapt! Tijd ontbreekt mij ook weleens voor het bloggen dus ik blog ook minder vaak dan voorheen...maar je aankoop is leuk om te zien. Bakkeveen staat bij mij ook op het verlanglijstje maar het is er niet van gekomen...jammer maar je kunt niet alles nietwaar? Nou, jij hebt de zonnebloemen zo mooi neergezte, dat is inderdaad rustiger dan de felgele kleur! Groeten, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik miste eerlijk gezegd je berichtjes wel, maar je had helaas een vervelende reden om even niet te bloggen.
    Gelukkig dat het nu wat beter gaat! Zo vind ik zonnebloemen ook mooier en je hebt er best lang plezier van.
    Fijne dag, groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een vervelende periode heb je meegemaakt Nancy.
    Fijn dat je er weer bent!
    Je zonnebloemen vind ik zo heeeel erg mooi!
    Nu indrogen ;-)
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fijn om weer een post van je te zien. Welkom terug :-). Je hebt wel een periode met nare dingen achter de rug. Sterkte met alles en een voorspoedig herstel, zodat je snel weer op brocantejacht kunt.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heel fijn dat het wat beter met je gaat, zo vindt ik de zonnebloemen ook het mooist.
    En wat je vaas betreft een koopje, mijn dochter heeft op een rommel markt ook zo`n vaasje gekocht voor 20 cent en ik heb hem van haar gekregen.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo Nancy,
    Fijn dat het nu beter met je gaat. En wat een leuk koopje heb je gedaan.
    Zelf heb ik ook twee grote zonnebloemen zonder bloemblaadjes in een houtenschaal gelegd. Staat zo mooi natuurlijk en stoer. Helaas is het mij niet gelukt om ze mooi te laten indrogen. Ze beschimmelden helemaal. Ben wel benieuwd of het jou lukt.
    Een voorspoedig herstel gewenst.

    Lieve groet, Hilgonda

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Fijn dat je weer terug bent! Hopelijk kun je die vervelende periode nu afsluiten. En de inspiratie is volgend mij ook weer terug, je zonnenbloemen zien er zo prachtig uit. Ik vind ze ook mooi in grote velden, maar thuis springen ze zo in het oog dat het mij ook stoort. Dit is een goede oplossing!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nou ik geloof dat het wel weer gaat met je, je hebt gelukkig weer inspiratie en zin zat!! Gelukkig maar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Leuk dat je er weer bent! En goed te horen dat je je weer beter voelt. Grappig dat je de blaadjes van de zonnebloem hebt gehaald. Ik heb hetzelfde gedaan. Die van mij zijn echter buiten blijven liggen en zijn een beetje verrot. Nu ik jouw sfeerplaatje zie, heb ik een beetje spijt hi hi.
    Je vaas lijkt idd wel een echte Hoffz. Wat een super aankoop!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hey lieve Nancy, eindelijk weer een nieuwe post van jou. Ik wist natuurlijk wel hoe het met je ging, maar erg leuk je ook hier weer te lezen. Echt wat voor jou hoor om een Zonnebloem nog te versoberen. Ik hoop dat het niet lang hoeft te duren voordat we weer meer van je kunnen lezen.
    Lieve groet van mij aan jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Zo....jij hebt een "dure" Hoffz gescoord! Leuk om zoiets op de kop te tikken hè. Super!
    Fijn dat je na zo'n nare periode weer kunt bloggen: dat geeft toch wel afleiding!
    Een poosje geleden had ik ook zonnebloemen gekregen: ik word er wel vrolijk van maar het moet niet al te lang duren (die bloemen dan....niet de vrolijkheid natuurlijk) Ik heb ze op een gegeven moment buiten gelegd en de vogels waren me zeer dankbaar!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen