Madam Mikmak

Madam Mikmak

06 april 2014

In de tuin.


De afgelopen weken zijn we druk geweest om de tuin weer een beetje netjes te maken. Dat was zeker geen straf met het mooie weer. Genoten hebben we.




Viooltjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Elk voorjaar zijn ze wel in onze tuin te vinden.Dit keer heb ik voor de witte variant gekozen en ze in het zinken teiltje gezet wat ik vorig jaar op de rommelmarkt in Bakkeveen heb gekocht.




Een aantal weken geleden was ik met mijn ouders bij Intratuin en heb ik roze primula's en paarse viooltjes meegenomen. Deze staan in een langwerpige rieten mand op de tuintafel. 




Dit is de border waar mijn vader met veel plezier een aantal jaren aardappelen, worteltjes, sla en bietjes had staan. Maar het liefst wilde ik deze border aanplanten. We hebben nl een tuinplan laten maken voor de hele tuin en dit stukje moest nog steeds. Vorig weekend is dit dus gebeurd en zijn we bijna de hele dag bezig geweest om al het kleine grut te planten. Dat was nog een hele klus, want het moest natuurlijk precies volgens plan en niet alles was aanwezig bij de kweker, dus binnenkort moeten we nog bezig om de rest te planten. 




Je kunt alle plantjes nog niet goed zien, want ze zijn nog zo klein. Er komen in ieder geval nog 2 buxusbolletjes bij en nog wat vaste planten. Ook moeten we er nog wat mooi zwart zand bij want de grond is wel schraal zo. Maar het begin is er, nu moet het nog groeien. 






Aan de voorkant van het huis hebben we een border vanaf het begin van ons huis tot aan de zijkant rechts en daarin staan onder andere deze vergeetmijnietjes en schoenlappersplanten. Die staan nu zo mooi in bloei.
Dat wilde ik jullie niet onthouden. Verder staan er nog een aantal rietpluimen in, hortensia Annabelle en pachysandra als bodembedekker. Aan de linkerkant is nog een open vak waar een heleboel kleine buxusjes moeten komen. Dat moeten vakken worden. Dit wil ik ook nog graag gedaan hebben, dan is de tuin precies volgens plan, en ik denk dat het totaalplaatje wel erg mooi wordt!


Ik wens jullie een fijne zondag en een goed begin van de week.


Liefs,




Nancy


26 opmerkingen:

  1. Leuk om zo lekker met de tuin bezig te zijn. Ik ben benieuwd of het wordt zoals je voor ogen hebt. Ik heb net nog een rondje tuin gedaan. Op sommige plekken komt nog niets door, even afwachten of dat de komende weken toch nog opkomt. Ik wil deze zomer meer bloeiende planten erbij, maar wil ook niet te hard van stapel lopen ;-).

    Ik wens je nog een fijne zondag. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog helemaal niks gedaan in de tuin (dat is ook echt NIET mijn hobby) ik ben ook eigenlijk blij dat het vandaag niet zo heel mooi weer is hihi ;-)
    Die border zal vast prachtig worden maar dat heeft tijd nodig.
    Wat heb je een prachtig huis trouwens!
    Een fijn zondag nog!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker hè, zo bezig zijn in je tuin....zeker met mooi weer! En wat mooi, die witte viooltjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Nancy, het komt helemaal goed met de border. Ik heb je plantlijst gelezen, goede keuzes gemaakt. Wordt beslist mooi <3
    lieve groet van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat woon je mooi! Ik vind het altijd eng als ik de kleine plantjes zo zie staan. Ik denk dan altijd, komt dit goed en moet ik hier nu zoveel geld voor geven. Maar voor je het weet is het een mooie dicht begroeiing en als ik jouw plantenlijst zie komt het beslist goed!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Nancy,
    Wat zal het mooi gaan worden zeg, als alles eerst maar eens een beetje gegroeid is. Ga je het ons laten zien, als het wat groter wordt, deze zomer? Ik zou het graag zien namelijk... Wat zullen jullie daarvan genieten.
    Je voortuin zal echt wel al helemaal prachtig zijn, als ik afga op de bloeiende planten daar...
    Ik wens je een heel fijne avond en een heerlijke nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker is dat he, als je tuin weer lekker glad is. En voorjaarsproof! Met dit weer zie je alle knopjes openspringen en weer fris groen blad verschijnen.

    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je bent al lekker een eind op weg, laat de natuur maar z'n gang gaan. Voordat je het weet is je border precies geworden zoals je wilde en dan... wordt het genieten! Die witte viooltjes staan prachtig in de zinken teil, echt voorjaar.

    Lieve groet,
    B.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je al mooie bloeiende planten in je tuin staan! Heerlijk al die kleurtjes. De vergeetmijnietjes vind ik ook altijd zo leuk.
    Je nieuwe border moet nog even wachten, maar het begin is er ( heb je dat ook dat je dan de planten wel uit de grond wilt zien?). Maar de regen van vandaag en de komende dagen zullen de plantjes wel snel doen groeien!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi hoor je tuis ...ben benieuwd over een paar weken hoe het eruit ziet......fijne week liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jullie hebben ook een flinke tuin zeg, heerlijk hoor!
    Mooi als straks alles in bloei staat!!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voor je het weet wordt dit een prachtige bloeiende border. Met zo'n lente kan het niet anders, alles schiet de lucht in. Elke dag even een rondje door de tuin lopen en je ziet steeds wat anders. Mooi je vergeet-mij-nietjes!
    Fijne week!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi zeg! De witte viooltjes vind ik echt prachtig!
    Fijne week!
    Liefs, Clarieke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als die planten zometeen in de border gaan groeien, dan zie je bijna elke dag wel weer verschil, zo leuk! En zeker met een tuinplan, dan moet het helemaal goed komen met je tuinsfeer.

    Groetjes,
    Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Witte violen in zink is altijd zo mooi!
    En wat leuk dat jullie echt een tuinplan hebben gemaakt, als straks alles bloeit en groeit zal het ongetwijfeld heel mooi worden.
    En de voorkant bloeit al mooi, ik geloof dat vergeet-mij-nietjes zich ontzettend uitzaaien. Ik heb tenminste mijn vader horen mopperen. Maar ik vind het wel een mooi bloemetje.
    Het was wel fijn dat het jullie er zulks prachtig weer bij hadden!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie grote tuin hebben jullie...heerlijk! Mag graag in de tuin zitten met het mooie weer maar al het werk laat ik graag aan mijn man over.
    Bedankt voor je reactie op mijn post "leuke woonwinkels"....en ja ik ken de Koffer in Exloo ook goed.
    Ook daar heb ik in het verleden leuke spullen gekocht. Zal ik nog wel een keer laten zien.
    Wilde ze ook nog vermelden maar dan werd het zo'n lange post en daarbij zijn er natuurlijk nog veel meer leuke winkels in ons mooie Drenthe.. haha!!
    Heb deze drie winkels genoemd omdat ik er pas nog was geweest.
    Leuk dat je ook in Drenthe woont...wie weet wonen we wel bij elkaar in de buurt haha.

    Fijne avond nog verder,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie ruime tuin! Ik ben benieuwd hoe de border straks wordt. En ja, zink en bloemen vormen een prachtcombinatie.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk hé om met dit weer in de tuin bezig te zijn!!
    Het ziet er nu al geweldig uit!

    Fijne avond
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat kunnen bloemen toch prachtige kleuren hebben!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een ruime tuin, ben nu al benieuwd naar het eindresultaat! Fijne dag, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een heerlijke tuin hebben jullie en wat een ruimte! Genieten met dat heerlijke weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jee wat een ruime tuin....dat gaat vast heel erg mooi worden Nancy :-)
    Fijne dag en liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat heb je een grote tuin zeg. Leuke plannen heb je ervoor. Ik ben ook dol op viooltjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Grote tuin zeg, kan me voorstellen dat het nog een heel karwei is om het helemaal naar je smaak te maken, maar het wordt vast heel mooi. Viooltjes mogen inderdaad niet ontbreken, ik heb ze hier bij ons ook altijd staan. Fijn weekend.

    Groetjes Patricia
    www.landelijkwonen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat wordt vast één grote bloemenpracht! Wel een hele klus...

    Een hele fijne dag!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een heerlijke tuin Nancy! Vast veel werk, maar ook veel genieten!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen