Madam Mikmak

Madam Mikmak

04 januari 2014

Hoog tijd


Hoog tijd om jullie het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk, gezondheid en liefde voor iedereen. Wij hebben leuke dagen gehad, de kids vonden het geweldig om weer vuurwerk af te mogen steken. Inmiddels hebben we ook alweer een paar dagen gewerkt en de kids gaan maandag weer naar school.


Weten jullie nog dat ik een tijdje terug zat te dubben of ik kalkverf op
de muren zou doen? Zie hiervoor deze post.
Een aantal van jullie hebben veel informatie en advies gegeven, er waren er zelfs die zeiden dat ik gelijk het lelijke behang eruit moest halen... Dat vond ik zelf nog wel wat meevallen. 

Kalkverf vind ik nog steeds erg mooi en vooral als ik jullie mooie foto's daarvan zie, maar ik zag zo op tegen het werk en was bang dat het resultaat me toch zou tegenvallen, en daarom hebben we uiteindelijk toch voor behang gekozen.
Het heeft een beetje hetzelfde effect als kalkverf. Op de foto lijkt het net of je alle banen goed ziet zitten, maar in het echt is dat gelukkig niet zo.
Op de eerste foto staan de kerstpyramides nog voor het raam, hier heb ik ze inmiddels weggehaald.
Het kastje van mijn ouders staat inmiddels weer in de kamer. Het ladenkastje hebben we inmiddels behandeld met iets tegen boktor en staat tijdelijk in de garage. Onze labrador Sam wilde zich ook even aan jullie laten zien.
Dit is het gedeelte achter de bank, dit stuk wordt eigenlijk niet optimaal benut. De bench van Sam is eruit en zijn kleed ligt er nu. Maar eigenlijk wil ik iets met dit hoekje, maar wat... Zat te denken aan een chaise longue om lekker jullie mooie blogs te lezen met een klein krukje ernaast of een lekkere luie stoel met een hocker. Hebben jullie misschien leuke ideeen? De muur waar de kast aan staat is dezelfde muur als van de foto hierboven. 


Ik ben erg benieuwd of jullie het behang een verbetering vinden. Ik ben er erg blij mee, want het oogt veel rustiger nu. Wel moeten we de boel nog een beetje aankleden, en wat dingetjes ophangen. Het is nog een beetje kaal. Dat is weer een mooie uitdaging.


Ik wens jullie een fijn weekend.


Liefs,
Nancy


42 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd dacht ik bij het zien van de foto's heel even dat je toch kalkverf op de muren had aangebracht. Het ziet er mooi uit hoor. Ik zou zelf niet teveel aan de muur hangen, ik vind het nu zo'n mooie en rustige uitstraling hebben.

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heel erg mooi zo! Ik sluit me bij Ingrid aan wat betreft de muren: als je ze wat leger laat oogt het heel rustig. Jullie ook een heel goed en gelukkig nieuwjaar gewenst!
  Groetjes, Clarieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt inderdaad of je kalkverf hebt gebruikt! Erg mooi geworden hoor!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is mooi geworden ,ook ik dacht dat het kalkverf was! Wat een leukerd jullie hond. En natuurlijk wens ik jou en je gezin ook een mooi en gezond 2014
  Liefs Elisabeth

  PS met mijn Dochter gaat het best wel goed ,nog vaak verdrietig maar dat heeft tijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je behang is mooi Nancy! Ik dacht even dat het kalkverf was. Ik zou de muren mooi rustig houden. Die grote krans vind ik een mooie blikvanger.
  Ik hoop dat jullie er eerst weer een hele poos van mogen genieten.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst de beste wensen.
  Ook ik dacht dat het kalkverf was...mooi geworden.
  Toevallig ben ik nu ook met kalkverf bezig...het kleine wandje wat dwars in de kamer staat...maar een hele muur zou ik ook niet durven....ik wil wel strepen zien en geen blokjes, dus je moet hele lange halen maken....het is wel heel mooi, maar wat een werk.
  Ik zou ook niet teveel aan de muur hangen, die krans vind ik voor mij al genoeg.
  Ik vind je kamer erg sfeervol zo.

  Fijn Weekend,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat behang is en goed alternatief Nancy! En de strepen de je op de wanden op foto ziet zijn de ruitjes van je ramen ;-) Ik ben van rust dus ook ik zou je muren niet vol hangen. Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent met dit resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige oplossing. Ik ben namelijk ook zo aan het twijfelen. En het aanbrengen van kalkverf is zo'n gedoe en dan maar afwachten of het eindresultaat mooi is..... Nee dan dat behang. Dat lijkt echt net kalkverf op de foto's. Zou je me eens willen mailen welk behang dat is? Lijkt me voor in ons huis ook een hele mooie optie. PS mijn man vind t ook mooi :)

  Lieve groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat mooi Nancy......wat een goede oplossing is dit.....
  Ik hou zelf van rust aan de muren.....lees net als meerdere blogsters ;-)

  Fijn weekend!

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb nog even naar de 'voor' foto gespiekt, maar echt dit is een enorme verbetering en lijkt echt op geverfde muren. Over je hoekje; misschien een hele grote, stoere pot als eye catcher in plaats van een leesstoel. Anders wordt het misschien zo vol omdat je al 2 banken en 2 stoelen hebt staan. En verder zou ik het ook lekker rustig houden, want zo is het al helemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die bewuste post had ik niet gezien, maar dit is echt veel beter... In behang heb je ook zoveel soorten tegenwoordig.
  En die hoek, ik zat te denken aan een mooie ronde tafel met een kruiklamp. Of iets van een zuil met stoer pot erop.

  Misschien zit de oplossing erbij voor je.

  Fijn weekend
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allereerst de beste wensen Nancy. Het lijkt inderdaad op kalkverf wat mooi zeg, het ziet er heel sfeervol en rustig uit ook ik zou niks meer ophangen en neerzetten achter de bank misschien een stoere staande lamp? Je komt er vast wel uit.

  Fijn weekend!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het supermooi geworden Nancy, het straalt rust uit. Ik begin nu toch te twijfelen of ik kalkverf zal gaan doen, ik ga denk ik eerst maar eens kijken hoe de lichtere versie van dit behang bij ons zal staan.
  En voor de hoek bij je raam...ik denk dat ik er een mooie grote pot of vaas zou zetten met een hele grote druiventak of zoiets erop. Daar kan je ook altijd nog iets in hangen ter decoratie.
  Ik vond je vorige behang in het zitgedeelte ook heel mooi hoor, het voelde direct uitnodigend om gezellig te gaan zitten. Jullie hebben er weer wat moois van gemaakt!

  liefs Paula.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is mooi geworden Nancy!
  Heerlijk rustig.. misschien is een oude regaal nog een idee om op te hangen, die kan je met je stemmingen mee stijlen..haha
  De krans vind ik ook heel mooi!
  GENIETEN bij jou,
  lieve groet en natuurlijk nog alle goeds voor 2014!♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zoals velen, vind ik ook dat het wel kalkverf lijkt. Ik vind het heel mooi geworden zo!
  Misschien is een grote rieten hondenmand wel een optie voor in die hoek.
  En weet je, ik mis gordijnen, maar jij misschien helemaal niet...
  Verder vind ik je kamer heel sfeervol en heeft niet veel meer nodig!
  Lieve groetjes en natuurlijk ook een heel gelukkig en gezond 2014, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor jou ook de allerbeste wensen,
  Wat ben je druk geweest zeg, maar het geheel is wel heel rustig zo.
  Je hebt al een mooie uitstraling, het idee van Haniie vin ik ook mooi, je kunt dan op
  één plek in je kamer naar hartenlust stylen en veranderen.

  Lieve groet,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind je behang superrrr mooi hoor lijkt net kalkverf zo.......leuk huis heb je toch heerlijk ingericht hoor en wat een lieverd is Sam !!!..geniet maar lekker van alles...liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik wens je ook alle goeds voor 2014!
  Wat is het mooi geworden zeg, het is net kalkverf,,,,prachtig.
  Is een tafel in de hoek met een mooie pot/vaas met takken een idee?

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het heel mooi geworden, ik dacht ook dat je kalkverf op de muren had, maar hoe verrassend, het is behang!!
  Ik vind het zeker niet kaal ogen en zou ook niks meer aan de muren hangen.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Nancy,
  Wat is het mooi geworden zeg! Wat een geweldig alternatief voor kalkverf! En veel makkelijker lijkt me, als ik het zo eens lees... Heel mooie warme kleur ook en zo wordt de hele kamer een geheel. Ik zou alleen niets meer erbij aan de wanden hangen, het straalt nu een heerlijke rust uit en die zou ik zo laten. De grote krans is prachtig!
  Ik wens je een heerlijke zondag, geniet van je muren...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nancy wat mooi zeg, ik dacht ook dat er kalkverf op zat…prachtig…wat een super idee….,de krans vind ik ook prachtig…. ja en wat je in hoek wil plaatsen….beetje ideen opdoen op het blog….haha….ja ik zit ook met zo'n hoek die ik wil veranderen, heb eens een post gemaakt maar ja heb ik dan met mijn foto's geknoeid dus die post is weg….mijn woon&zitkamer vormen ook een L vorm, in "de hoek" zoals jij hebt staan nu 2 antieke zetels met daartussen een kleine tafel met de krans en het gewei op…dat alles staat voor een raam, en ik vind het net een showroom…. het wordt niet gebruikt…ik wil er aan longchair, omdat daar ook een staande lamp staat zo ééntje met rond de voet een tafeltje zoals vroeger en dat zou ideaal zijn om daar eens een boek te lezen …vandaag ga ik eens schuiven hoe het er ongeveer zou uitzien, ik zag verleden week in een meubelzaak een héél eenvoudige
  longchair die bij mijn zetels zou passen….
  In een vorige post informeerde je eens naar een fotokader voor meerdere foto's in landelijke stijl… eens kijken op de site van maisonsdumonde ??
  Fijne zondag
  Geniet van je prachtig nieuw interieur
  Lieve groeten Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind het erg mooi Nancy! Maar het gaat erom of jullie er blij mee zijn en zo te lezen wel
  Ik wil jou, samen met allen die je lief zijn, heel veel liefde, geluk, gezondheid en inspiratie wensen voor het nieuwe jaar. Dank je wel voor je altijd lieve reacties op mijn blog..

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb nog even terug gekeken.
  Maar vind het behang best wel oké.
  Maar.......eerlijk is eerlijk dit is mooier.
  En met behang kan je nog eens veranderen.
  Ik heb allemaal gestuukte muren.
  Best jammer nooit een leuk behangetje.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Vind het echt prachtig geworden zo met die donkere vloer en het lijkt inderdaad zo kalkverf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooi geworden hoor! Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nou Nancy, wat een complimenten over je behang, je hebt de goede keuze gemaakt dus.
  Ik vind het idee van een regaal aan de muur ook heel mooi. Dan kun je nog iets variëren met frutsels, zonder dat het in de weg staat. Een Chase longe vind ik ook heel mooi met een leeslamp ernaar, maar meestal zijn die aardig bewerkt, dus misschien niet jouw keuze, liefs van mij Nancy.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je hebt tegenwoordig zoveel mooie behangsoorten. In eerste instantie dacht ik ook dat het kalkverf was hoor. Ik zou denk ik niet te veel aan de muur hangen dat oogt rustiger. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi, prachtig geworden hoor. heel veel rustiger, zoals de meeste al zeggen lekker zo laten!

  Groetjes Sot-Tof

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ook ik vind je behang mooi. Lijkt inderdaad op kalkverfmuur. Als ik het mag zeggen zou ik zeker geen chaise longue plaatsen in die hoek. Het wordt dan veel te vol. Het geeft juist nu een mooie simpele indruk. Een heel mooie grote kruikvaas met wat takken zou m.i. geweldig zijn daar!
  Succes met alle raadgevingen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind het er super uit zien hoor prachtige sfeerfoto's en lijkt op een kalkverfmuur ... je kan er van alles zetten weet zeker dat je wel wat tegen de kop aan loop hahahha wens jullie ook een fijn 2014 toe ...een fijne week gewenst ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een verschil met hoe het was, echt heel mooi rustig zo dat behang op de muur. Wat een heerlijke, ruime zithoek heb je zeg. Ik zie al zoveel tips voor het hoekje, ben benieuwd wat het gaat worden.
  Groetjes, Ilona.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik heb ook even een kijkje bij je genomen. Ziet er leuk en gezellig uit. Ga je ook volgen hoor!

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Nancy,

  Bedankt voor je reactie op mijn blog.
  Ik had je terug gemaild maar zag nu dat het een no-reply mailadres was.
  Ik kan jouw mailadres nergens vinden.
  Ik ga even op internet kijken naar het behang, en dan gaan we afwegen of het kalkverf, krijtverf of jouw behang gaat worden. Nu nog even wat andere klusjes dus we kunnen rustig de tijd nemen.

  Groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De allerbeste wensen voor jou en je gezin Nancy!

  Jeetje ik schrik een beetje, heeft er echt iemand zo cru gereageerd op het vorige behang?! Smaken verschillen, maar dat wil niet zeggen dat het niet bij diegene past. Je bent in ieder geval heel erg geslaagd met de wens die je al langer had. Ook ik dacht dat het kalkverf was. Als ik je kamer zo probeer voor te stellen, ben ik bang dat een chaise lounge of oorfauteuil teveel van het goede word, gezien de twee banken en stoelen. Misschien wat schuiven met meubels zodat de zitgroep mooi om de kachel staat en de hele kamer daarvoor te benutten.Je hebt zo'n mooie ruime kamer, dat mag je best gezien worden. Ik denk de zitgroep om te draaien dus de bank aan de muur naar de muur waar nu de kast staat, zodat de kachel wat centraler komt te staan...maar ik weet natuurlijk niet of dat mogelijk is. Wat kan het soms moeilijk zijn hé?! Komt vast een oplossing.

  Lieve groetjes, Helena


  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het is mooi geworden! Een fijne, neutrale achtergrond lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dank je wel voor je lieve reactie.

  Wat een prachtig resultaat!!! Echt super om te zien, het lijkt net kalkverf

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het ziet er prachtig uit en inderdaad een snel resultaat! Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt.

  Fijne dag. X

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi Nancy, Het ziet er prachtig uit. Ik heb een vraagje hoe groot is je krans aan de muur ik ben al enige tijd op zoek naar een grote twig krans,

  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 39. wat een mooi behang zeg! mag ik vragen waar dat te koop is, en is het van een merk?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hoi! Ik keek naar je foto’s en zag een prachtig behang. Dat is wat ik ook zoek! Om welk behang gaat het hier? Groetjes, Hendrina

  BeantwoordenVerwijderen