Madam Mikmak

Madam Mikmak

08 december 2013

Een beetje kerst en een miskoop???


Volgens mij zijn de meesten al in de ban van de kerst. Bij ons in de straat zijn wij een van de weinigen die de kerstboom nog niet hebben staan. Ook in blogland zag ik al enkele bomen voorbij komen. Ik vind het zelf nog een beetje te vroeg om de kerstboom te zetten. Volgende week vier ik eerst nog mijn verjaardag en daarna ben ik twee dagen vrij. Dan zal de boom waarschijnlijk bij ons worden opgezet. 


Ik moet eerlijk bekennen dat ik er meestal een beetje tegenop zie om de lichtjes in de boom te doen, het is altijd een hele klus om ze mooi te verdelen. Laatst heb ik al een lang snoer gekocht, meestal heb je van die ronde om het wat gemakkelijker te maken. 


Maar genoeg geboomd nu. Twee posten geleden http://madammikmak.blogspot.nl/2013/11/steengoed.html
vroeg ik of jullie wat opviel. De meesten dachten dat het met de potten te maken had, maar dat was dus niet zo. Dit was het...




Een ladenkast, waar ik al een hele tijd naar op zoek was. Zoals jullie wel kunnen zien is hij momenteel wat gehavend. Toen wij hem via MP kochten was hij in een donkere kleur gebeitst. De kast is geschuurd en daarna met afbijtmiddel behandeld. Wij kwamen tot de ontdekking dat er houtworm in zit en waarschijnlijk ook boktor! Daar ben ik niet zo blij mee. De kast moet dan ook behandeld worden en het liefst zo snel mogelijk. Ik hoop dat we daar volgende week tijd voor hebben. Heb al enkele mensen gesproken en eentje zei dat we er maar brandhout van moesten maken. Dit is wel heel drastisch, ik hoop maar niet dat dit een van onze grootste miskopen wordt...
Hebben jullie tips hoe we dit het beste kunnen aanpakken?


Gisteren heb ik nog wat dingetjes neergezet om ons huis ook een beetje in kerstsfeer te maken. 





De krans die ik laatst heb gekocht een kandelaar ooit gekocht bij de Kringloop en toch wel de mooiste in mijn assortiment. En leuke rendiertjes die ik bij de Intratuin op de kop tikte. Ik heb iets met rendiertjes. Ik kan ze maar moeilijk weerstaan.




De bollen met verlichting erin blijven mooi. Op de foto komt het niet helemaal mooi over, maar het staat heel sfeervol. Op de voorgrond twee kleine engeltjes die ik een tijd geleden van onze jongste zoon heb gekregen.




Ik wil jullie allemaal een fijne zondag wensen en een goed begin van de week.


Liefs,




Nancy

 

31 opmerkingen:

  1. Wat jammer van de kast Nancy, ik hoop dat je hem toch goed kunt behandelen zodat je er heel veel plezier van zult krijgen!! Mooi met al die lades erin!!
    Leuk je kerstsfeer, hier kriebelt het wel hoor, maar ik hou het ook nog even een beetje rustig in huis..heerlijk:)

    Ik wens je een mooie zondag, lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk je hoekje zo...ben helemaal weg van je rendiertjes...leuk hoor !!...en ja de kast......wij hebben spul van hg gebruikt en dat was prima......maar dit gaat je wel wat flessen kosten.....succes...!!...liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh jee wat een schrik met jullie kast..hopelijk kun je het fixen..
    Hele leuke rustige hoekjes heb je gemaakt...
    Geweldige rendiertjes..en een prachtige krans..
    Lieve groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zonde van de kast, Nancy! Maar het zal zeker goed te behandelen zijn! Leuk hoekje heb je gemaakt! Mooi die bollen! Succes met de kast!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is mooi balen van de kast, ik hoop dat je het allemaal nog goed behandelen kunt. Ik neem aan dat je er op internet wel iets over vinden kunt. Brandhout is wel een hele extreme oplossing, dat bewaren we voor het laatst, in de hoop dat het niet nodig is.

    Hier staat nog geen boom, al zou ik hem vanmiddag al best willen optuigen. Eens kijken of ik manlief zover krijg ;-).

    Fijne zondag nog! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is balen, Nancy! Maar je kunt er wel spul voor krijgen bij bouwmarkten en anders kun je misschien eens wat informatie vragen bij brocante bedrijven die veel oude meubels verkopen.
    Je hebt er leuke spullen op staan. Die lichtbollen vind ik leuk en wat lief van je zoon om je die twee engeltjes te geven.
    En die kransen blijven toch ook altijd mooi!
    Ik hoop dat het goed komt!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier ook nog geen boom hoor, maar ha ben ook vast één van de weinigen.....
    En ja.....je kast.......als het goed vriest moet ie maar een nacht buiten staan......werkt goed......
    Maar tja...het vriest nog niet.........

    Succes met de kast en met de boom

    Fijne zondag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ben blij dat ik de oplossing nu weet van "zoek de verschillen". Jeetje wat een werk hebben jullie aan dat kastje, dat wist je van te voren toch ook niet! Ik hoop dat er zich iemand met een goede oplossing biedt. Brandhout moet je nu toch even niet aan denken. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jullie hebben al zoveel energie in de kast gestoken, dat het zonde zou zijn om er brandhout van te maken!
    Op internet kan je veel informatie vinden over de bestrijding hiervan. Bevriezen helpt wel, maar ik heb gelezen dat het dan wel 20 graden moet vriezen (iets teveel, brrrr). Leuk hoor, je rendiertjes!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik sluit mij bij Bonnie aan, even wachten tot het gaat vriezen en dan de kast buiten zetten lijkt mij het beste en niet al te veel werk.

    Je hebt alvast een mooi kerstsfeertje gecreëerd en de engeltjes vind ik zo lief.

    Nog een fijne zondag avond en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is de negatieve kant van MP maar ik denk dat je dit wel kunt oplossen. Ik heb eens gehoord dat er een of ander spul te koop is waar je dan de hele kast mee in moet smeren....Ik had een grote krans en daar zat ook een houtworm in en met Kerst hoorde in hem gewoon knagen....snel de krans naar buiten want ik was bang dat het beestje overging naar mijn houten meubelen.....veel succes met jullie kast.....en fijne zondag...lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als er houtworm in zit dan kun je er wel wat voor halen bij de boerenbont. buiten neer zetten tot het vriest werkt niet dat overleven de beestjes wel.
    Maar met boktor wordt het een ander verhaal dan kun je de kast het best laten logen of in de blauwgas kamer. Waar dat kan dan kun je het best even googelen.

    Groetjes, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Nancy, straks moet ik even googlen wat boktor is ..:-), maar voor houtworm bestaan wel producten zeker,
    ik zou toch ook nog niet aan brandhout denken,is een prachtige kast ..
    Héél gezellige kerstsfeer, leuk rendieren heb je, mooi plaatje met de kandelaar en de krans…prachtig !!! Ook jouw vazen zijn super mooi, ja het overbrengen op foto is niet altijd zo makelijk hé ….
    geniet nog van je zondagavond
    lieve groeten
    kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jeetje boktor, dat zijn nou niet de leukste houtvreters om in huis te hebben en volgens mij lastiger te bestrijden dan houtworm. Hoop dat je kast te redden valt want hij is echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Geen flauw idee wat je met boktorren aanmoet....houtworm hebben we vroeger thuis ook wel gehad....ik heb hier meer last van muizen :-)
    Wat een leuke kerstdecoraties heb je al...ben je alvast verder dan ik...Morgen drukke dag maar ik hoop er dinsdag aan te beginnen want ik vind het altijd wel erg leuk, zo'n kerstsfeertje in huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Nancy.
    Helaas heb ik geen idee wat betreft het behandelen van houtworm en boktor. Daar heb je wel gespecialiceerde bedrijven in weet ik.
    Ik vind het hoekje met de krans en de rendiertjes prachtig!!
    Hier staat de kerstboom inmiddels wel en ik ben nu ongeveer klaar met mijn kerstversierselen.
    Kan ik lekker via blogger al jullie mooie kerstinterieurs bewonderen.
    Fijne avond!
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je rendiertjes vindt ik heel mooi...heel subtiel.
    Wat zonde van je kast...maar het is wel te behandelen...toen ik mijn laddertje kocht, mocht ik hem pas na twee weken op komen halen...ze hebben de ladder ingespoten, en daarna omwikkeld met plastik, er ligt nog steeds geen zaagsel onder, dus ik neem aan dat de houtworm weg is.
    Succes ermee, ik hoop voor jouw dat het opgelost wordt.
    Fijne Avond.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Nancy,
    Wat een geweldige kast met al die laden, daar ben ik gek op. En hij ziet er heerlijk verweerd uit zo. Ik hoop echt voor je dat je hem een goede behandeling kunt geven om de houtworm en eventuele boktor tegen te gaan. Er zijn bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Alleen wordt het kastje dan toch wel een heel duur exemplaar zo...
    Maar in mijn ogen is hij het wel waard, ik vind hem super mooi... Succes hier mee dus...
    Je krans en andere decoraties zijn heel leuk, de sfeer komt zo alvast heel mooi binnendruppelen...
    Ik wens je een heel fijne avond en alvast een heerlijke nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hé wat toevallig, die rendiertje heb ik ook net gekocht, vond ze ook zo gaaf! Wat jammer van je kast, vind hem best wel gaaf hoor. Hoe je dat moet behandelen weet ik echt niet, maar weet zeker dat er wel iets voor te vinden is. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh wat een pech heb je dan met je droomkast!
    Maar een tip van mijn man... smeer de hele kast en lades in met petroleum, pak de hele boel goed in met plastic (wat je dan graag doet vanwege de geur alleen al) en laat het een week zo staan. Geen beestje meer te bekennen.
    Nog beter is het als je de kast een aantal dag in een koelcel zou kunnen zetten daar kunnen ze nl ook niet tegen.
    Hoop dat je DE oplossing vindt!
    Groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Bij de Gamma verkopen ze flessen om houtworm te bestrijden, op de fles staat hoe je het moet doen, het stinkt wel enorm, dus ik raad je aan om het buiten te doen.

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wij hadden ook ooit een kast met houtworm . Op aanraden van mijn schoonvader behandeld met petroleum ( buiten ivm de stank ) en nooit meer last gehad .
    Kast staat inmiddels zo'n 18 jaar in de huiskamer ....
    Succes ermee ,
    Groetjes Annemiek ( een stille meelezeres )

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat is balen zeg! ik lees genoeg tips hier boven, dus hoop dat je er wat aan hebt:-)

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat balen zeg, van je kast. Ik heb er geen ervaringen mee, dus aan mij heb je weinig. Je hebt wel weer lekker de kerst in huis gehaald, gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat vervelend van je kast Nancy! Ik heb zelf geen idee hoe je zoiets moet behandelen maar hierboven staan volgens mij al genoeg tips. Hopelijk lukt het daarmee. Leuk je sfeertje in huis!

    Liefs, Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh wat balen Nancy :-(
    Hopelijk kan er wat aan gedaan worden......
    Je rendiertjes heb ik ook leuk zijn ze he?!
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Jee, boktor. Dat is wel even schrikken.De houtworm kun je wel aanpakken met petroleum, maar hoe je die boktor verdrijft? Maar ik zie dat je al veel suggesties hebt gekregen, zal vast eentje tussen zitten die werkt!
    Want het zou zonde zijn van die mooie kast. Leuk die vakjes allemaal. Ik zie in de speurdersfoto dat er eerst nog van die metalen kaartlabeltjes opzaten, heel leuk (en handig, weet je tenminste nog waar wat zit,hihi).
    Lief die engeltjes die je gekregen hebt van je jongste zoon. Ze staan leuk bij de rest, heel sfeervol geheel.
    Succes met je kast! Komt vast goed!!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Houtworm is niet zo erg, dat is goed te bestrijden met de gangbare middelen die daarvoor in de handel zijn. Boktor is een ander verhaal, ik hoop voor jou dat dit niet het geval is.
    Ik denk dat je er dan maar het best professionele hulp bij kunt halen, en ik weet niet of dat opweegt tegen de kosten van de kast.
    Hopelijk valt het mee en heb je nog lang plezier van je aankoop.
    Laat je horen hoe het ermee staat?
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat balen van de kast, ik hoop dat je het kunt oplossen. Leuk zijn je rendiertjes! Groetjes, Ilona.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Nancy,

    Bedankt voor je reactie op mijn blog...de kleur verf die ik gebruikt heb is Persian Grey van Painting the Past.
    Fijn Weekend
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Nog gefeliciteerd met je verjaardag en bedankt voor je tip om op een brocante markt te gaan staan.
    Daar heb ik zelf ook wel aan gedacht, in zo'n verzorgingshuis komt het publiek
    geen brocante zoeken maar zelfgemaakte kerstkaarten en kleurige kerststukjes,
    tja en dat is nou niet mijn ding ;-)

    Wat jammer trouwens dat je kast zo onder de houtworm zit , dat overkomt je nooit
    weer denk ik. Hopelijk komt het goed om het er uit te halen .

    Fijne dag verder !
    hartelijke groet Gea


    BeantwoordenVerwijderen