Madam Mikmak

Madam Mikmak

30 december 2012

December in vogelvlucht


December nadert zijn einde alweer. Dus het is weer tijd voor december in vogelvlucht naar het leuke idee van Jolanda van de blog  Franse Lelie http://franselelie.blogspot.nl/


December is voor de meeste mensen een drukke maand met het vieren van Sinterklaas, het mooi maken van je huis in kerstsfeer. Daarin ben ik niet anders. Kan haast niet wachten totdat de Sint het land weer uit is, om te beginnen met het maken van leuke sfeerhoekjes. 


Toch heb ik het dit jaar best netjes gehouden. Alhoewel ik al ruim voor Sinterklaas de kerstboom bij verschillende mensen in huis zag staan te pronken, hebben wij de boom pas anderhalve week voor kerst binnen gezet en opgetuigd. Wel had ik al wat "ronde ballen" en pyramides met lichtjes staan. 

Zo langzamerhand ben ik alweer begonnen met het weghalen van de kerstspulletjes.
De boom is er inmiddels uit en de kamer begint weer redelijk normaal te worden.
Ik heb in ieder geval de foto's nog om na te genieten...
Mijn "gezellige kerst"stuk heb ik inmiddels veranderd. Alle groen heb ik eruit gehaald en in de open vakjes heb ik bolletjes mos gedaan. Het witte kokosachtige spul heb ik weer bij de glaasjes gelegd en het snoer met de pareltjes en de snoer met de kleine dennenappeltjes heb ik weer gebruikt. En zo hebben we toch nog gezelligheid op tafel.


Dan was er nog de leuke winterfair van Jacqueline, Miranda en Jennita, waar ik mooie bakvormpjes scoorde en de houten ster, het kerstboompje en het leuke bord. Op de achterkant stond trouwens XMAStime. Ik was ook nog bijna vergeten om hem om te draaien. Dat deed ik pas op tweede Kerstdag. En natuurlijk de groepsknuffel. Mijn kadootje kwam van Geke.


En dan nog wat foto's van sfeerhoekjes die ik heb gemaakt. Sterretjes, engelenvleugels en rendieren doen het natuurlijk altijd goed. Ik vond het dit jaar trouwens wel lastig een bepaalde stijl aan te houden. Elk jaar koop ik meestal wel wat dingetjes erbij en op een gegeven moment weet je het niet meer zo goed. Dan vind ik het te druk, want ik zie bij jullie de meest gave foto's voorbij komen en ik vind dan vooral de sobere, rustige stijl zo mooi, maar in mijn eigen huis krijg ik dat niet zo goed voor elkaar!


Al met al hebben wij als gezin genoten van het samenkomen van de familie met Sinterklaas. Heerlijk gourmetten op eerste Kerstdag met mijn familie ( ouders, zuslief, zwager en lnichtje) tweede Kerstdag hebben we doorgebracht bij mijn schoonouders, tesamen met mijn zwager, schoonzus en hun twee kinderen.
Tussendoor ook nog een verjaardag gevierd, dus genoeg leuke momenten om aan terug te denken.


Ik wens jullie allemaal een fijne zondag.


Liefs,
Nancy13 opmerkingen:

 1. Jullie hebben een goede decembermaand gehad, zo te lezen! Hier staat de kerstboom nog wel, maar ik vermoed dat ie nieuwjaarsdag weer naar zolder verhuist...dan vind ik het net als jij ook weer prettig om alles weer 'gewoon' te hebben, zonder al die versieringen en lampjes.

  Bedankt voor je warme woorden in je reactie, ze waren zo ontzettend lief!! Ik laat inderdaad wel vaak een reactie achter, ik vind het zelf ook leuk om ze te krijgen en dat geldt voor een ander net zo, denk ik dan maar. Iedereen doet toch inspanningen voor een post, de lol zou er snel af gaan als veel lezers daar wel van genieten maar nooit iets laten horen! Dus ik ben ook altijd blij met die lieve reacties die ik van jou en anderen krijg! En juist het reageren maakt het bloggen zo ontzettend leuk, is mijn ervaring...al die lieve meiden bij elkaar vormen naar mijn gevoel toch een bijzonder wereldje. Dus wat mij betreft gaan we in het nieuwe jaar weer volop van het bloggen genieten!

  Lieve Nancy, ik wens jou en je gezin een heel gezond en sprankelend 2013 toe!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die rendieren zijn gaaf !!!! waar vandaan ???...liefs van mij...geniet nog even de laatste dagen....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nancy,
  Nou het ziet er supergezellig uit hoor in jouw huis. En dat is toch zeker gewoon lekker jouw eigen stijl? Dat is het mooiste...
  Zo te lezen hebben jullie heel gezellige, fijne kerstdagen gehad, en daar heerlijk van genoten. Mooi!
  Ik wens je straks een heel mooie jaarwisseling en een super leuk, en vooral gezond, nieuwjaar!
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een maand met mooie momenten Nancy, je hebt zoveel moois laten zien ennu..bijna 1 januari...bedankt dat je zoveel leuke dingen hebt laten zien, fijn dta ik je in het echt hebt leren kennen en dan nog de kerstknuffel...ik heb ervan genoten.
  Ik wens jou een mooie jaarwisseling met je familie.

  Een lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke decembermaand. Het ziet er allemaal sfeervol uit en wat een idee om je kerststuk aan te passen met het mos in de grijze tinten.

  Fijne jaarwisseling en veel geluk en gezondheid voor 2013
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk gezellig overzicht, Nancy!
  Jullie hebben een gezellige maand gehad.
  Hier heb ik ook al weer het meeste weggehaald.Ik vind het altijd wel fijn om mijn eigen huisje weer terug te hebben. Er staan nog wat bollen die nog uit moeten komen.
  Het kokosachtige materiaal is Ijslandmos! Is mooi materiaal om te decoreren.
  Ik wens jullie een fijne en gezellige jaarwisseling en een mooi 2013! En ik hoop weer op een mooi wederkerig blogjaar!

  Liefs,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee Nancy, het is een mooie maand geweest. En inderdaad, weglaten is ook een kunst. Maar iedere keer zie je weer zulke leuke spullen en die kan je dan weer niet laten staan, hè.
  Gezellige jaarwisseling! Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je zo'n mooie kerst hebt gehad.

  Mijn Nieuw jaar wensen voor jou:
  May your life be filled with millions of reasons to smile, may you have thousands little moments to cherish, and may everyday be a day worth looking forward to.

  Ik wil je bedanken voor de altijd lieve reacties op mijn blog en kijk uit naar je posts in het nieuwe blog jaar.

  Fijne jaarwisseling!
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een gezellige maand om nog eens even op terug te kijken!

  Bedankt voor je lieve reacties die je afgelopen jaar bij mij achterliet en ik hoop nog vaak te mogen genieten van je mooie posten (en wie weet zien we elkaar het komende jaar nog eens op een tuinfair...)

  Fijne jaarwisseling en voor 2013 wens ik je veel geluk, liefde en gezondheid toe.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij ook een fijne jaarwisseling gewenst! En nu maar hopen dat het nog een echt winterseason gaat worden! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Nancy ,

  Leuk om die collages zo te zien , altijd een mooi overzicht van zo,n maand. Genoeg leuke dingen beleeft , belangrijk ook
  om die te noemen . Zo heb ik naast het overlijden van mijn vader ook genoeg leuke dingen om aan terug te denken
  hoor en dat is heel belangrijk .
  Zo is het bloggen waar ik over twijfelde toch een leuke afleiding . Bedankt nog voor je leuke reactie op mijn laatste post die
  hierover ging .

  Voor nu wil ik je een heel fijn nieuw jaar wensen met veel leuke momenten .

  Hartelijke groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goed gezond en gezellig 2013!!
   Groetjes heidi

   Verwijderen