Madam Mikmak

Madam Mikmak

29 oktober 2012

Dagje Amersfoort


Afgelopen zaterdag ben ik met met een aantal dames een dagje naar Amersfoort gegaan. Deze dames ken ik via internet. We schreven al geruime tijd met elkaar, maar hadden elkaar nog nooit gezien. In maart van dit jaar hebben we voor het eerst met elkaar afgesproken, in totaal 10 dames die elkaar voor het eerst in het echie zien. Dit gebeurde allemaal in onze mooie hoofdstad Amsterdam. 

Ons uitje werd een groot succes en we stonden er allemaal versteld van hoe goed we het met elkaar konden vinden. Er werd dus al gauw besloten om dat nog een keertje over te doen.
Dit keer werd gekozen voor Amersfoort. Deze locatie ligt redelijk centraal aangezien we vanuit alle hoeken van het land komen. Eentje uit Amsterdam, een aantal uit Noord-Holland, de Veluwe, Friesland. Almelo en ik zelf uit Drenthe.

We hebben een rondvaart gemaakt in Amersfoort en dat was ontzettend leuk. Ik wist helemaal niet dat deze mogelijkheid hier was. Het is zeker een aanrader om dit te gaan doen tijdens een dagje Amersfoort. Je kunt er ook gezellig winkelen en op zaterdag is er markt. We hadden dus weer veel te weinig tijd, aangezien we halverwege de middag af gingen sluiten met een high tea. 












Dus als jullie eens zo'n dag hebben dat je zin hebt om iets leuks te gaan doen, maar geen idee hebt wat, dan is Amersfoort misschien een aanrader. In het centrum zit een grote winkel van Dille en Kamille, waar je je hart op kunt halen als je gek bent van koken. Ze hebben van alles op dit gebied. Serviesgoed,  allerlei "gereedschap" om de meest heerlijke gerechten te bereiden. Tevens een uitgebreid assortiment voor je huishouden, denk aan mattenkloppers, en schuimkloppers waarin je zeep kunt doen om daar zelf een sopje mee te maken. Boekjes met tips van vroeg uit Grootmoeders Tijd. Noem het maar op en ze hebben het...


Ik wens jullie allemaal een fijne week toe.


Liefs, Nancy

17 opmerkingen:

  1. Glim Glim .Ja dat is al 61 jaar mijn plek en ik ben er aan verknocht en wil er voor geen goud vandaan.Die rondvaart hebben wij ook jaren geleden gedaan en dan zie je zelfs als inwoner alles weer van een andere kant .Heel mooie foto's heb je laten zien.Leuk dat jullie zo genoten hebben van mijn woonplaats.
    Lieve groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zo´n daagje uit met zijn tienen.
    Mooie foto´s van Amersfoort.
    ook een fijne week.

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gezellig dat jullie elkaar weer getroffen hebben! En Amersfoort is inderdaad een hele leuke winkelstad, heel soms kom ik er nog wel eens!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk Nancy met zo'n groep internetvriendinnen op stap.
    Groetjes,
    Geke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gezellig uitje Nancy...heerlijke stad hoor, ik kom er ook vaak en
    geniet nog elke keer en ja Dille en Kamille sla ik ook nooit over:)
    Heel leuk om zo met een groep op stap te zijn.

    Lieve groetjes,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooh ziet er gezellig uit en dille en kamille vind ik net als b.v Ikea heerlijke winkels, en kan daar nooit naar binnen gaan zonder iets te kopen. Erg het, fijne avond groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gezellig dat je af en toe afspreekt met elkaar. Ik vind Amersfoort ook een leuke stad, mooi met die gracht erdoorheen. Ben er een paar jaar geleden geweest. Zou er zo wel weer naar toe willen!
    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk!! Ik kom uit Amersfoort en ik ken alle foto's! Zo grappig! Zelf heb ik die rondvaart ook een keer gedaan. Je bent dus nogal druk online! En wat gaaf dat het zo leuk klikt. Geniet van die gezellige contacten!
    Groetjes, Maaike (frisse rommel)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk Nancy om zo een groep vrouwen online te vinden wat dan in het echt zo goed klikt met elkaar!
    Amersfoort is een prachtige stad! Daar kun je best een dag doorbrengen.
    Wat zal dat een lekker geklets geweest zijn bij de high-tea.
    Koester deze vriendschappen!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat klinkt leuk en gezellig! Ja Amersfoort is zeker een mooie stad ... genieten met een High-Tea...super ;)
    Fijne dag en een lieve groet Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Nancy,
    Wat heerlijk dat jullie zo'n fijne dag hebben gehad met z'n allen. Amersfoort ken ik helemaal niet, maar het lijkt me inderdaad heel leuk. En Dille & Kamille, dat is een van mijn favorieten hoor, ken ik zelfs nog uit de tijd dat ik nog op school zat. Voor mij is Haarlem dan niet zo ver, ook een heel mooie stad trouwens, om Dille eens te bezoeken...
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  12. heerlijk toch zo dagje uit met ze alle en wat zullen jullie een pret hebben gehad hahahaha tja Amersfoort is prachtig dus begrijp dat jullie hebben genoten ....geniet nog lekker na van de foto's ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een ontzettend leuk initiatief en dat het dan zo goed klikt en jullie zo'n leuke dag hebben met elkaar is natuurlijk helemaal geweldig!!
    Amersfoort is inderdaad een erg leuke stad en afsluiten met een high tea is helemaal leuk, heb ik vanmiddag ook nog gedaan met een vriendin:)

    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat bijzonder dat er op deze manier bijzondere vriendschappen zijn ontstaan en erg gezellig om dan een dag met elkaar op pad te gaan! Je lampen uit de vorige post zijn prachtig.

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk dat er op deze manier bijzondere vriendschappen ontstaan Nancy.
    Ik heb dat ook eens gedaan met een groep mensen die ik van het internet heb leren kennen.
    Lijkt me ook een mooie stad om eens te bezoeken.
    Ik kom ook net terug van een lange wandeling, zonder hond helaas...maar het is evengoed genieten in de natuur.
    Fijn weekend.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ooh wat een leuk idee!! Kan me voorstellen dat héél gezellig was!
    Mooie foto's! Fijn weekend, liefs Lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi lieve Nancy,
    Wat een leuke post weer. Het was inderdaad een dag samen met een gouden randje. Ik was gelukkig ook bij. Je hebt de dag mooi verwoord en leuke foto's. Ik hoop dat we elkaar nog heel lang zien. Liefs uit Almelo.

    BeantwoordenVerwijderen